Kiinalaisen sarjakuvan näyttely Kemissä - mukana myös Kapteeni Kiina

Vuoden 2018 alkupuolella ja keväällä Kemin sarjakuvanäyttely esittelee kiinalaisen sarjakuvan maailmaa, jossa näyttäytyy sekä moderni kiinalainen sarjakuvailmaisu että perinteisempi sarjakuva.
 
Kiinalaisen sarjakuvan näyttelyssä on nähtävillä manhuaa, mutta myös Kiinalle tyypillistä lianhuahua sarjakuvaa. Lianhuahua on varhaismuoto kiinalaisesta sarjakuvasta, jota julkaistiin manhuan ohella. Varhaisin linhuahua oletetaan olevan vuodelta 1884, mutta se koki uuden tulemisen 1920 luvulla. Lianhuahua tarkoittaa linkitettyjä kuvia, eli se on eräänlainen kerronnallinen kuvatarina. Manhua on kiinalainen sarjakuvamuoto, joka muistuttaa japanilaista mangaa.

Manhuaa on julkaistu pääsääntöisesti manner-Kiinassa, Hongkongissa ja Taiwanissa. Manhuan alkuajat ajoittuvat vuosien 1867 - 1927 välille. Viimeisimpänä manhuan muotona pidetään myös sarjakuvia, jotka on tehty Kiinan ulkopuolella, mutta käsittelevät Kiinaa. Yksi sellainen esimerkki on Chi Wangin ja Jim Lain  Kapteeni Kiina. Kemin sarjakuvakeskus esitteli Kapteeni Kiinan Suomessa ensimmäistä kertaa vuonna 2016 ja myös kiinalaisen sarjakuvan näyttelyssä on osio supersankariin liittyen.
 
Nykyään Kiinassa julkaistaan monenlaista sarjakuvaa ja moneen tarkoitukseen. On esimerkiksi opetus-, viihde-, komiikka- ja propaganda sarjakuvaa. Näyttelyssä tuodaan esille myös opetus-sarjakuvaa muutamalla esimerkillä. Lianhuahuasta on muutamia esimerkkejä uusintapainoksina, jotka ovat yhä edelleen keräilykohteita Kiinassa.​