Retkimelonnat tilauksesta

Melonta on luonnonläheinen tapa liikkua ja ihastella Perämeren kaunista luontoa ja eläimistöä niiden arvoja kunnioittaen. Linturikas saaristo ja karut pikkuluodot ovat näkemisen ja kokemisen arvoisia. Meloessa mieli lepää ja ajatus karkaa kauas arkisista askareista. 

Meiltä löytyy sopivia melontaretkiä aloittelijoista aktiivimelojiin. Tutustu ja varaa mieleisesi! Lisätietoja varaamisesta, varusteista ja turvallisuudesta löydät täältä.

 

Melonta tutuksi

Et tarvitse aiempaa melontakokemusta, sillä aloitamme melonnan perusteista. Turvallisuuudesta ja ohjaamisesta vastaa aina kaksi koulutettua melonnanohjaajaa. Valitsemme sopivat välineet ja suuntaamme rantaan. Käymme läpi melonnan perusteet ja turvallisuusohjeet ennen kuin lähdemme vesille yksitellen ohjaajan opastamana. Reitti kulkee Kiikelinlahdelle, jossa vettä on vähän ja siten turvallista harjoitella melatekniikkaa sekä tasapainoa. Melonnan aikana ohjaajat opastavat ja neuvovat jokaista osallistujaa yksitellen.  

Soveltuu: yli 10-vuotiaille uimataitoisille aloittelijoille, melonnasta kiinnostuneille

Kesto: 2h, josta vesillä ollaan noin 1,5h. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa ohjelman kestoon.

Hinta: 25 €/hlö

Toteutus: tiistaisin klo 15.00 ja18:00, lähtö Tullimakasiinin edestä (toukokuu - syyskuu)

 

Tutustu Lapinmereen 

Aloitamme melontaretken ohjeistamalla melonnan turvallisuudesta ja tarkistamme ryhmän taitotason. Melontaretki suunnataan läheisille saarille ja siellä sijaitseville laavuille samalla Perämeren ainutlaatuiseen luontoon tutustuen. Laavulla nautitaan makoisat eväät nuotion loimussa ennen paluumatkaa takaisin rantaan. 

Soveltuu: yli 10-vuotiaille uimataitoisille melonnan harrastajille.

Kesto: 3 - 3,5h

Hinta: 39 €/hlö

Toteutus: torstaisin kello 18:00, haku hotelleista 15 - 45 minuuttia aiemmin
Toteutus myös tilauksesta 4 - 8 henkilölle (toukokuu - syyskuu)

 

Yöttömän yön melontaa ja Kuutamomelonta

Lähdemme matkaan illansuussa kun Pohjantuuli menee muorin viereen nukkumaan ja veden pinta rauhoittuu. Melomme aluksi omalle saarellemme, Check Pointille, noin viiden kilometrin  päähän rannasta. Saarella paistamma makoisat lätyt, haukkaamme retkievästä ja nautimme kahvia tai teetä. Tauon jälkeen retki jatkuu avomerelle, jossa hyvällä tuurilla voimme nähdä jopa hylkeitä laineilla kellumassa. Hiipuvan illan hämy vaihtuu meloessa heräävän aamun sarastukseen, jonka aikana palaamme takaisin rnataan. 

Elo-syyskuussa kajakkien keulaan sidotaan myrskylyhdyt, jotka pimenevässä yössä valaisevat reittiä. Kenties pääsemme melomaan kuunsiltaa pitkin. 

Soveltuu: melonnan harrastajille, jotka kaipaavat yöttömän yön hiljaisuutta ja heräävän aamun kajoa. Melontamatka on aika pitkä, joten ohjelma vaatii hyvää peruskuntoa.

Kesto: 6-7h

Hinta: 95 €/hlö

Toteutus tilauksesta 4-8 henkilölle
    Yöttömän yön melonta kesä- heinäkuussa 
    Kuutamomelonta elo- syyskuussa


Varaukset: 050 3266226, paivi.koskela@gmail.com