Merilappilaista käsityötä

Meri-Lapissa kulttuuri elää arjessa. Käsin valetut kynttilät, valaisimet itse tehdystä paperista, aidot lampaan taljat ja kudotut villatuotteet ovat mainioita matkamuistoja. Meri-Lapin paikalliset liha-, kala- ja marjatuotteet maistuvat vaativallekin herkkusuulle. Pohjanrannasta saa tilan omista puna- ja mustaherukoista tehtyä viiniä. Paikallinen rieska ja lipposiika ovat kuuluisuus.

Paperivalo Shop

Paperitaiteilija Sirpa Kivilompolo valmistaa paperista upeita designtuotteita. Tunnelmalliset valolyhdyt ja valaisimet on kuvioitu kauniisti paikallisen luonnon elementeillä. Hauskat murrekortit, magneetit ja julisteet tuovat mukavia muistoja Tornionjokivarren leppoisasta meiningistä matkan jälkeen.

Paperivalo Shopissa pääset tutustumaan koko mallistoon. Paperivalo Shop ja Cafe Paperivalo palvelevat Tornionjokivarressa Karungin kylässä Revontultentien varrella. Designputiikin valikoimaa täydentävät muiden valmistajien huolella valitut tuotteet. 

Osoite: Jokivarrentie 2482, 95530 Tornio 
Avoinna: ti-pe 11-17, la 11-15 
Paperivalo Design 

 

Lammaspuoti Pohjolan Pässi

Lammaspuoti Pohjolan Pässi on lammastilan tilamyymälä. Tuotteet on tehty oman tilan lampaiden villasta. Valikoimassa on mm. lankoja, lakkeja, käsineitä, laukkuja, tossuja ja huovutettuja tuotteita sekä tietysti kokonaisia lampaantaljoja: kaikkea, mitä villasta voi tehdä. 

Osoite: Kankaantie 48, 95560 Tornio
Avoinna: Sopimuksen mukaan, ota yhteyttä numeroon 0400 994 607
Sesonkiaikoina, kuten jouluna avoinna päivittäin klo 10-20. 

Pohjanrannan viinimyymälä

Pohjanrannan tilan viljaville Kemijoen rantapelloille on nyt istutettu 12 000 mustaherukka- ja 3000 viherherukkapensasta. Peräpohjolan valoisina kesäkuukausina marjoihin kehittyy hieno aromi. Marjoista tuotetaan tilan omassa viinikellarissa marjaviinejä, joita tarjoillaan Pohjanrannan ravintoloissa ja myydään talon omassa tilaviinimyymälässä. Valikoimii kuuluu Pohjanrannan mustaherukkaviini, viherherukkaviini ja karviaisviini. 

Pohjanrannan tilaan kuuluu myös Kylpylähotelli, Paanukirkko, Camping-alue ja Tanssikeskus. 

Osoite: Pohjantie 23, 94400 Keminmaa
Avoinna: ma-su klo 9-21

 

LumiLinnan matkamuistomyymälä

Lumilinnanäyttelyn yhteydessä sijaitsevan matkamuistomyymälän valikoimassa suomalaisia ja lappilaisia tuotteita, käsitöitä ja LumiLinnan erikoistuotteita. 

Osoite: Kauppakatu 27, 94100 Kemi
Avoinna: 
Ma-Pe klo 11-15

Tornedal & Co

Putiikissa on myynnissä Tornionlaaksolaisten taiteilijoiden ja käsityöntekijöiden designia: hyvintehtyjä vaatteita ja koruja, kirjoja, makeisia ja monenlaisia tarpeellisia tavaroita.

Taidekahvilassa voit nauttia kahvia ja paikallisia leivonnaisia samalla ihaillen taidenäyttelyn teoksia. Näyttely vaihtuu usein esittellen paikallisten taiteilijoiden taidetta.

Lisätietoa ruotsiksi: Tornedal & Co  

Osoite: Torggatan 46, 953 32 Haparanda