We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Meri-Lapin alueet

Lapin vauraimmalla seudulla on vaiherikas menneisyys ja värikäs kulttuurihistoria. Sijainti meren ja jokien äärellä on mahdollistanut kaupankäynnin ja matkailun 1500-luvulta lähtien ja seutu onkin kasvanut rajattoman luovuuden alueeksi. Lapin ainutlaatuinen luonto, kolmen kalaisaa valtajokea ja kaunis saaristo, maailman ainoa matkailujäänmurtaja Sampo ja merestä nouseva LumiLinna. Meri-Lappi on elämys.

Meri-Lappi koostuu kahdesta kaupungista ja kolmesta kunnasta, jotka ovat kaksoiskaupunki TornioHaparanda (Tornion kaupunki, Haaparannan kaupunki), Kemi, Keminmaa, Simo ja Tervola. Alueen asukasluku on noin 70 000. Alueella sijaitsee kolme lohijokea, Simo-, Kemi- ja Tornionjoki, jotka kaikki laskevat Perämereen. Luonteeltaan alueet ovat erilaisia, mutta sydämeltään samanlaisia. Meri-Lapin kehittämiskeskus toimii alueen edunvalvojana ja tarjoaa paljon lisätietoa alueesta muun muassa asuinpaikkana. 

Sea Lapland Race

Pääset hieman tutustumaan Meri-Lapin alueisiin ja tarinoihin hauskalla Sea Lapland Race-videolla.