We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Mustaparta risteilyt Perinnelaiwa Katariina

"Iisakki Mustaparta eli vuodesta 1751 vuoteen 1809, jolloin raja tuli Tornionlaaksoon halkaisten suvut, maat ja kalastukset. Palattuaan nuorena miehenä meriltä Mustaparta näki kotiseutunsa rappion, sorron ja hädän.

Vastoin kauppaporvareiden tahtoa hän rakensi talonpoikaiskavereineen kannellisen laivan voidakseen viedä tervaa Tukholmaan ja tuoda paluulasteissa viljaa köyhille. Toimillaan hän pyrki kaupankäynnin mahdollisuuksien demokratisoimiseen ja sai vastaansa virkamiehistön, joka toimi kauppaporvariston, parempien ihmisten talutusnuorassa.

Mustaparta miehineen julistettiin lainsuojattomiksi, vangittiin ja heitettiin haiseviin vankityrmiin Tukholmassa. Mustaparta ei lannistunut, vaan osoitti toimiensa laillisuuden. Hän nousi kansansa edustajaksi Ruotsin valtiopäiville. Jopa Ruotsin kuningas oli paikallisviranomaisia suopeampi yhteiskunnan vapautumiselle ja kehittymiselle."

Tilausristeilyn aikana Iisakki kertoo tarinoita ja alueen historiaa. Laiwalla nautitaan merellinen ateria.

Menu:

Kalastajanleipä

Paistettua lohta ja tervainen kermaviilikastike
- Perunakasvispaistos varhaisperunoista

Maariantuoksuheinä Pannacotta

Hinnat:

Risteily 900 €

Menu: 43 €/henkilö

Iisakki Mustaparta - ohjelma 190 €; toteutetaan mikäli Iisakki ei ole karannut merelle....

Perinnelaiwa Katariinalla enintään 12 henkilöä / risteily.

Risteily toteutetaan ennakkotilauksesta ja säävarauksella.

Varaukset: +358 400 696124 / +358 50 377 7794 

info@satamankrouwi.fi