siikakartanon kuvia 009 560x373

Pohjolan Safarit

Saunominen on terveellistä. Se saa mielihyvää tuottavien hormonien, endorfiinien, erityksen alkamaan - niin kuin sanotaan, saunominen tuo mielihyvää ja rauhoittaa. Sauna on myös merkittävä paikka rentoutumiseen, jota kuvaa hyvin tunnettu sanonta: "Kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuvat arjen surut" ja kaikki varmaan muistavat laulun: Saunan lauteilla jota Mikko Alatalo lauloi kutakuinkin näin: 

Mä maailman miekat ja panssarit heitin saunan taakse lepikkoon.
Kun pihkaiseen seinään mä selkääni nojaan ja löyly mua hyväilee,
ei mikään muu näillä maailman teillä paremmaksi mieltä tee.

Sauna on lämmin..

 

Pohjolan Pirtin saunat

Tiedät sanonnan; jos ei sauna, viina ja terva auta, niin tauti on kuolemaksi. Pirtin puulämmitteiset saunat tuovat suomalaisen saunakulttuurin aidoimmillaan nautittavaksesi. Saunat on nimetty koskien mukaan. Iso Närä on 10 hengen sauna ja isompi Jylhä on 18 hengen hirsisisusteinen sauna.

Siitä Seppo Ilmarinen kävi itse kylpemähän sekä kylpi kylläksensä, valelihe valkeaksi; pesi silmät sirkeäksi, silmäkulmat kukkeaksi, kaulansa kananmuniksi, koko varren valkeaksi. 
Tuli saunasta tupahan, - tuli tuntemattomana, kasvot vallan kaunihina, poskipäät punertavina. - (Kalevala, 18. runo.)

Siikakartanon ja Pirtin tilaussaunat;

Saunapalvelut 860 € / ryhmä / sauna. Hinta sisältää saunan ja kuumavesialtaan käytön ja  lisäksi 9,50 € / henkilö, hinta sisältää pyyhkeet, pesuaineet ja alkoholittomat saunajuomat.

Saunat ja kuumavesialtaat ovat puulämmitteiset joten sopiva sauna-aika on noin kolme tuntia.

Varaukset  +358 (0) 400 692 301

 info@nordicsafaris.com

Risto Kantola, puh: 

+358 40755 1858 

Saunavihdat

Mukava vihta tulee esimerkisi rauduskoivusta. Vihtaoksien pituudet on noin 50-60cm. Laita keskusoksaksi suora, noin 50-55 cm pitkä haaraton oksa. Sen ympärille kerätään oksia (n.20 kpl) siten että vihdan muoto pysyy tasaisena.  Vihdakset ladotaan siten että lehden ulkopuoli on ulospäin. On suositeltavaa ettei vihdaksien päitä katkota. Kun kädensijan ympärysmitta on noin 8 cm paksu, käteen mukavasti sopiva, ei liian paksu tai liian ohut.  Hyvä sidontavitsa tulee nuoresta koivusta tai pajusta. Väännä vitsa tapuisaksi ja sido vihta pyöräyttämällä vitsa parikertaan kahvan ympäri. Pujota vitsaksen pää kahvaan, näin saat hyvän ripustuslenkkin. Käytä vihta kuumassa vedessä ennen käyttöönottoa tai pidä kiukaan päällä hetki höyryssä. Aloita vihtominen rauhallisesti, vaikkapa jaloista.