Ravintolat

Hovilompolo, tilausravintola

Hovilompolossa voit nauttia niin lounasta kuin illallistakin.Talon isännän bravuuri on siika, joko vartaassa paistettuna tai savustettuna. Alkupalaksi vielä Eskon itse leipomaa rieskaa kylmäsavuporon tai graavilohen kera. Lähiruokaa parhaimmillaan!

Pirtti soveltuu oivallisesti perhejuhliin, yritystapahtumiin ja kokouksiin. 

Talon perinteinen lähiruokamenu

• Juustoinen porokeitto, Joenlaulun ohrarieskaa
• Kukkolankoskesta lipottu ja savustettu siika
  perunat, yrttikastike, kauden vihanneksia
• Kahvi/tee
• Hinta 34 €/hlö

Hovilompolo Ateria SR

 

Lisää tietoa ja varaukset:

Hovilompolo, Husantie 4, 95530 Tornio

Esko Kivilompolo, puh: +358 (0)40 531 9353, ekivilompolo@pp.inet.f

 

Kahvilat

Cafe Paperivalo

Jokivarrentie 2482, 95530 Tornio (Karunki).

Avoinna ti-pe klo 11-17, la klo 11-15 

kahvila

Tervetuloa valkoiseen tunnelmaan!

Puh. +358 50 585 7290

info@paperivalo.fi

 

Myllynpirtti kahvila

Kahvila Myllynpirtti

Kukkolankoskentie, 95520 KUKKOLA

Lisää tietoa:
Puh: +358 (0)400-694 356, 040-7381 503

Sähköposti: kimmo.auno@pp.inet.fi

Kukkolankoski Catering
Kauko Kujansuu
Puh: +358 (0)44 257 4153

Reseptit

Maekeitto

tarpeellinen määrä perunoita
rapian kilon mae
noin kaksi litraa vettä
yksi hyväkokonen lööki
siinä 10 maustepippuria
yksi litran purkki maitoa
ja kunnon nokare voita
Mateen liha on vähärasvaista, vähäruotoista, kauniin valkoista ja maukasta.

Joenlaulun ohrarieska

n. 4 kpl (halkaisija noin 30 cm)
2 l kylmää vettä
2 tl suolaa
2 kg ohrajauhoja
(2 tl leivinjauhetta)

rieskaa ja kampanisuja

Lohikeitto

400 g peruna
1 keltasipuli
1 tuore fenkoli
2  porkkanaa
1/2 pieni lanttu
1 l kalalientä
3 dl kermaa
400g lohta
suolaa ja valkopippuria
tilliä

lohikeitto

Lohko perunat neljään osaan. Silppua sipuli ja suikaloi fenkoli. Leikkaa porkkana ja lanttu pieniksi kuutioiksi. Keitä kaikki ainekset kalaliemessä pehmeiksi. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Lisää ruodottomat lohenpalat kuumaan keittoon  ja anna kypsyä kannen alla noin 5 minuttia. Lohi kypsyy lämpimässä keittossa. Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria ja koristele runsaalla tillisilpulla.

Saaristolaisleipä

1 l piimää
75 g hiivaa
3dl siirappia
3 dl olutmaltaita
3dl vehnäleseitä
3dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita vuokien voiteluun
Siirappivesi voiteluun
 1,5 dl vettä
1/2 dl siirappia
Saaristolaisleipae3