We use cookies to ensure that we give you the best experience and to track your use of the website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies on the website. Read more

x

Kukkolan Kylä

Kylässä asuu runsaat 200 ihmistä, joista puolet voi kohdata koskikentällä kesäiltaisin. Talvella väkeä on kuuraisessa koskimaisemassa liikkeellä vähän, mutta aina siellä joku touhuaa. Maatalous on lähes loppunut, joskin Myllynpirtin kahvila, Siikakartanon ja Pohjolan Pirtin pitoravintolat saavat raaka-aineensa paikallisilta luomuviljelijöiltä ja kalastajilta. Kylässä puhutaan Tornionlaakson murretta, jota kylän ruotsalaisessa osassa, Tornionjoen länsirannalla kutsutaan mäenkieleksi.

Historia

Kukkolankoski - ainutlaatuinen rajat ylittävä perinnekalastuskylä - kulttuuri- ja elämysmatkailijoiden mielikohde

Kukkolankoski on elävän historian ja nykyisyyden tiivistymä. Kylä jakautuu kosken molemmin puolin Suomeen ja Ruotsiin. Molemmissa puoliskoissa puhutaan samaa kieltä, joka on osin säilynyt muuttumattomana Ruotsin puoleisessa osassa. Kalastuskulttuuria on suomalainen kyläyhteisö vaalinut huolellisemmin, mutta kylän osat täydentävät hienosti toisiaan.

 

Puotikari