Kalstus

Joki on merkittävä tekijä Tornionlaakson kulttuurissa. Kukkolankoski on Tornionjoen suurin ja tunnetuin koski, joka on samalla Suomen suurin vapaana virtaava koski. Pituutta sillä on runsaat kolme kilometriä ja putouskorkeutta sillä matkalla on liki neljätoista metriä.

Kalastusmuodot; viehekalastus veneestä, perhokalastus ja onkiminen lautalta ja talvella pilkkiminen.

Mahdolliset saaliskalat: hauki, ahven, harjus, lohi, siika, made, särki.

Kalastus Kukkolankoskella on elämys. Kaunis, kahden valtakunnan perinnemaisema ja kosken kohina ovat yhtä tärkeitä kuin saalis. Lohi tai hopeakylkinen siika saaliina on sitten se lopullinen täyttymys. Perinteinen vetouistelu on alueen perinteisin kalastusmuoto, mutta rannalta kalastamiseen löytyy hyviä paikkoja koskien varsilta.

Ohjelma tilaukset

puh. 0400 692301 tai sähköpostilla

 info@nordicsafaris.com

 www.pohjolansafarit.fi

 

Talvinen perinnekalastus

Siikakartanon rannasta johtaa kävelyreitti koskikentälle jossa tutustumme Kukkolankosken talvikalastukseen, mateen pyyntiin merroilla.

Kukkolankoski talvi

Kalastaja esittelee mateen mertapyyntiä koskella. ..Nostama merrat ja katothan saathinko mithän.

Made on aktiivinen kylmässä vedessä – se etsii ahkerasti silloin ravintoa ja lisääntymispuuhansakin se on ajoittanut talvikuukausille tammi-helmikuulle.  Made elää meressä ja järvissä sekä hitaasti virtaavissa joissa.  Mateiden kulkureitit kulkevat usein virtausten mukaan. Virtausten kohdalla pohja on kovempi kuin seisovassa vedessä. Made valitsee mieluummin kutupaikakseen kovemman kuin mutapohjaisen pohjan. Kalojen olinpaikat muuttuvat virtausten muuttuessa. Made kutee vuodesta toiseen samoilla alueilla, joten vanhoilla kalapaikoilla on vilskettä kudun lähestyessä.

Lohensoutua Kukkolankoskella

Perinnemallin jokiveneessä on kaksi soutupaikkaa ja kalastus tapahtuu 2 henkilöä per vene. Aluksi opas näyttää lohensoutu paikat ja 'mallisuoritukset', jonka jälkeen asiakkaat jatkavat kalastusta. Ohjelma sisältää myös soutuopastuksen kalastuspaikalle. (Tukikohtana on lautta joella).

Kalastus kuva

Aika: Lohen kalastuskausi alkaa kesäkuussa ja päättyy elokuussa, lisätietoa, eräluvat sivulta.Lue lisää

Ohjelma sisältää: kalastusvälinevuokran, pelastusliivit, kalastusoppaan palvelut, taukoeväät; nokipannukahvia/ teetä ja nisua.

Ohjelman kesto: n. 2 tuntia.

Hinta: 85 € / henkilö ja lisäksi kalastuslupa 20 € / henkilö /kalastusvuorokausi

Suositeltava minimi osalllistujamäärä on 2 henkilöä, tarvittaessa keräämme ryhmän.

Varaukset ja lisää tietoa:

+358 (400) 692-301

 info@nordicsafaris.com

 

.