Kallivuoren Peikot

Peikkotarinan mukaan Ilkeät staalonoidat ja peikot kaappasivat pienen tonttutytön ja veivät vankiluolaansa. Samanaikaisesti pieni peikkopoika kuljeskeli laumastaan eksyneenä ja joutui myös Staalojen kynsiin. Sattumoisin tämä pieni peikkopoika ja tonttutyttö laitettiin samaan koloon.He karkasivat vankiluolastaan.

Karkureissu päättyi Kallinvuorelle, jonne he sitten perustivat perheen. Syntyi paljon pieniä peikon näköisiä lapsia. Onneksi ne perivät kuitenkin tonttujen älyn ja kiltteyden, sillä peikoista tuli erityisen vahvoja. Joka tapauksessa peikot ovat peikkoja, käyvät harvoin pesulla ja omaavat paljon eläimellisiä kykyjä. Ajan saatossa heille kehittyi aivan oma kulttuurinsa.

Niinpä sattui kerran… Viestipeikko kuuli aivan hurjan jutun… ihmislapsille ei kerrota satuja ja tarinoita joka ikinen ilta! Kun Vaaripeikko sai kuulla tämän, oitis kutsui peikkoneuvoston kokoon. Päätettiin järjestää ensimmäinen tapaaminen lasten ja vanhempien kanssa. Se oli joskus vuonna 1996. Ihmisten kiinnostus peikkoja kohtaan on vain kasvanut, joten peikkojen on täytynyt rakentaa koko ajan lisää peikkomaisia kalusteita ja asuntoja. Luonnollisesti myös peikkojen elintavat kiinnostavat kuten peikkohaarukka, peikkomakkara ja peikonjälkilätty.

Peikkokaste

Peikkokodalla joukon vanhin peikko ottaa tehtäväkseen noeta jokaisen ihmislapsen nenän pään yhteislaulun ja peikkorummutuksen tahdittamana, tätä kutsutaan peikkokasteeksi.

Kallin hiihtokeskukseen tulee joka talvi ryhmiä tutustumaan Kallinvuoren peikkoihin. Vierailevat ryhmät viettävät peikkojen kanssa aikaa kodalla koko päivän kuunnellessa peikkojen lauluja ja paistaessa makkaraa.

Kiinnostuitko? Räätälöityjä peikko-ohjelmia voit tiedustella ja varata tästä.